Must see: Scorpion

“Misschien vind je Scorpion leuk om te kijken”, stond er in een Netflix-nieuwsbrief. En als ik zeg dat ik 22 afleveringen in 5 dagen heb gezien, dan vond ik de serie méér dan leuk. Dus daarom deze blogspost over Scorpion. Want ik vind deze serie zo tof dat ik er gewoon een blogpost over moest tikken. Geeky things en liefde in één serie. Best combination ever!

Professor Walter O’Brien  beschikt over één van de hoogst gemeten IQ’s ter wereld. Onder de naam ‘Scorpion’ heeft hij zijn eigen team van meesterbreinen, bestaande uit gedragsdeskundige Toby Curtis, mechanisch specialist Happy Quinn en statistiekengoeroe Sylvester Dodd. Deze vier briljante nerds vormen samen een apart maar hecht clubje. Samen beschermen zij hun medemens tegen ingewikkelde gevaren met de nieuwste technologieën.

Scorpion is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, Walter O’Brien bestaat echt. Er gaan geruchten dat hij zo slim is dat hij NASA heeft weten te hacken toen hij 13 jaar oud was. De eerste beelden die je ziet zijn dan ook de arrestatiebeelden van Walter O’Brien op 13-jarige leeftijd. Meer zeg ik niet, want vanaf toen werd ik al meteen meegezogen in de Scorpion-tunnel.

Ik zei altijd dat ik niet hield van die jongensseries met schieten en geweld. Nou, dat blijkt bij mij anders te liggen als er genieën bij komen kijken die hacken en de meest toffee geeky oplossingen bedenken. Ik zat op het puntje van mijn stoel, ik heb hardop gelachen en soms was het zo zielig dat er een traantje kwam kijken. En, ook fijn, je weet eigenlijk altijd dat alle heldhaftige acties goed aflopen ;-). Ik hoop dat Netflix seizoen 2 snel online zet en good news: er komt een 3e seizoen aan. Can’t wait!

Scorpion_(TV_Series)

3 Comments

  1. Pingback: Day Zero Project update #6 - debbieschrijft.nl

    • Lieke Spijker Reply

      Haha graag gedaan! Ik ben ook alweer helemaal bij! Maar goed nieuws, want er komt een seizoen 3 ????

Leave A Reply

Website Protected by Spam Master


CommentLuv badge

Navigate
%d bloggers liken dit:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te blijven verbeteren. Lees meer

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Sluiten