Raumfeld, als muziek in je oren!

Er zit een nieuw element in mijn ochtendroutine. Muziek! Want ja, tegenwoordig zet ik ’s ochtends al muziek op. Iets dat ik eerder nooit deed, omdat ik geen zin had om dingen aan te sluiten of op te starten en dat ene half uurtje kon ik wel zonder muziek. Maar daar is dus verandering in gekomen, en wel door Raumfeld.

Huh, Raumfeld?
Eerlijk is eerlijk, ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar Raumfeld is de tegenhanger van Sonos, waar ik wel eerder van gehoord had. Na wat informatie gelezen te hebben, las ik dat Raumfeld qua muziekkwaliteit zeer goed is. Dus kom maar door, dat wilde ik wel testen!

Raumfeld One M
De looks van de Raumfeld One M doen heerlijk jaren ’80 aan. De draaiknoppen en presetknoppen hebben de look van geborsteld metaal en ze deden me denken aan de audioapparatuur die we vroeger thuis hadden staan. Robuust maar toch stylisch verantwoord. Want ook niet onbelangrijk, hij doet het goed in je interieur.

Die knoppen zijn vrij uniek voor multiroom-speakers, en eigenlijk superhandig. Onder de presetknoppen een tot en met vier kun je jouw favoriete muziek ‘vastzetten’. Het werkt net als een autoradio, je houdt de toets iets langer ingedrukt om hem in te stellen.

Raumfeld in huize Liekespiek
Het aansluiten ging zeer gemakkelijk (zelfs ik kon dat). Ik denk dat ik het binnen vijf minuten voor elkaar had. De One M zet je neer, je steekt de stekker in het stopcontact en als je geen wifi hebt, plug je de etherkabel in. Je installeert de Raumfeld-app op je smartphone en als je de app vervolgens opstart, volgen de instructies vanzelf. Het is dus wel van belang dat je de One M op het internet hebt aangesloten. Als de connectie met het internet is gemaakt, kan het afspelen gaan beginnen!


Het grote voordeel van het Raumfeldsysteem ervaar je als je meerdere apparaten hebt die in verschillende kamers staan. Want je kunt dus heel gemakkelijk switchen, waardoor de muziek in een andere kamer speelt. Ik heb dit getest met de Raumfeld One M en de Raumfeld One S (daarover later deze maand meer) en het werkt echt heel fijn! Zeker als je een dagje thuis aan het rommelen bent en van kamer naar kamer loopt, want zo mis je nooit een stukje van je lievelingsnummer.

Spotify
Waar ik wel een beetje blij mee ben, is dat ik een betaald Spotify-account heb. Raumfeld werkt namelijk zeer goed met Spotify. Ik moet zeggen dat ik andere diensten nog niet geprobeerd heb, maar het werkt ook met SoundCloud en je kunt ook een eigen afspeellijst maken in de Raumfeld-app. Maar hoe dat precies in z’n werk gaat weet ik dus niet zo goed, omdat het met Spotify perfect werkt.

En de muziekkwaliteit dan?

Daar kan ik heel kort over zijn. Want die is zeer goed. Wanneer je muziek afspeelt op de Raumfeld One M mag je een machtig lage bas, precieze middentonen en kristalheldere hoge tonen verwachten. Dat moet ook haast wel als je weet dat er maar liefst vijf speakers, inclusief subwoofer, in het apparaat zijn ingebouwd.

Nog even wat specs voor de liefhebber

  • Perfect als Raumfeld starter of uitbreiding voor andere ruimtes (multiroom)
  • Past in elke Raumfeld-set: aan te sturen met de gratis Raumfeld-app
  • Streaming van Android- & iOS-apparaten, netzwerk-, USB-opslag, DLNA, UPnP
  • Vier knoppen die voorgeprogrammeerd kunnen worden voor lievelingsmuziek, stream, radiozender et cetera
  • tweekanaalssysteem met extra downfire subwoofer en 120 Watt Class D eindversterker
  • Met High End-D/A- ( digitaal/analoog) schakelaar van Cirrus Logic™
  • USB-aansluiting
  • Geschikt voor ruimtes tot 25

Conclusie
Of ik hem zou aanraden? Jazeker! Het feit dat ik hem iedere ochtend meteen aanzet en als ik thuis kom na het werk ook direct aanzet, zegt eigenlijk wel genoeg. Met de Raumfield One M haal je een speaker in huis die qua looks een aanwinst is in je interieur. Maar je haalt ook een speaker in huis die je kamer met de prachtigste klanken zal vervullen. Je lievelingsmuziek zal mooier klinken dan ooit tevoren!

Dit artikel bevat een of meerdere producten die zijn opgestuurd door een merk of bedrijf. 
Lees de disclaimer voor meer informatie.

3 Comments

  1. Pingback: Review Raumfeld Stereo Cubes - Geeksters

  2. Pingback: Raumfeld One S - Geeksters

Leave A Reply

Website Protected by Spam Master


CommentLuv badge

Navigate
%d bloggers liken dit:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te blijven verbeteren. Lees meer

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Sluiten