Raumfeld One S

Al een paar weken hebben wij de Raumfeld One S kunnen testen. Deze Raumfeld is het kleinere broertje/zusje van de Raumfeld One M. Maar kwalitatief zeker niet minder! Wil je weten wat wij van deze speaker vinden? Lees dan snel onze reviews!

Review Mieke

Design

Laat ik beginnen bij het design, want daar kun je niet omheen. De Raumfeld One S is verkrijgbaar in het wit en zwart. Ik heb de witte versie. Deze is trouwens wel afgewerkt met zwarte details en dus zeker niet compleet wit. Maar het strakke, compacte design zorgt ervoor dat deze speaker geen eyecatcher is in de kamer, maar ook zeker niet misstaat. Deze speaker heeft een stoere, minimalistische uitstraling. Dit past helemaal in mijn straatje!

Raumfield One S

Kwaliteit

Over de kwaliteit van de Raumfeld speakers heb ik al eerder heel positief gesproken. Ondanks dat deze speaker zo klein is, is het geluid weer geweldig. Want ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachtingen bij deze speaker iets lager lagen. Er zijn namelijk veel wireless speakers van dit formaat op de markt. Het geluid bij deze speakers is niet altijd even goed. Maar bij de Raumfeld One S was ik aangenaam verrast. De klanken uit deze speaker vullen de kamer prachtig, het geluid is helder en de bass klinkt goed. Perfect dus!

Gebruik

Het installeren van de speaker was wederom makkelijk. Je download de Raumfeld app, en verbindt vervolgens de speaker via wi-fi. Daarna kun je direct de muziek draadloos streamen naar je speaker via o.a. Spotify. Helaas is er (nog) geen optie om via Apple Music muziek te streamen, ik heb mijn Spotify abonnement een half jaar geleden namelijk ingeruild voor een Apple Music abonnement (hello Taylor Swift!). Gelukkig heeft mijn vriend nog wel Spotify en heb ik een playlist aangemaakt op zijn account. Maar ik mis deze functie toch wel heel erg!

Raumfield One S

Conclusie

Maar over het algemeen genomen ben ik zeer tevreden over deze speaker. Het geluid is goed, het design prachtig. Daarom wordt deze speaker dagelijks bij ons thuis met veel plezier gebruikt.


 

Review Lieke

Raumfield One S

Ik koos voor de zwarte variant van de Raumfield One S. Deze heeft een strak design en doordat de rest van mijn interieur vrij licht is, valt dit zwarte speakertje zeker op. Speakertje, inderdaad, want hij is vrij handzaam. Maar ik kan je nu dit al vertellen: het doet zeker niet af van de kwaliteit!

One M V.S. One S

Eerder had ik de Raumfield One M mogen testen, de grotere broer van de Raumfield One S. Naast dat de One M groter is, heeft deze ook opvallendere knoppen. Waar de One M doet denken aan het robuuste jaren ’80 design, doet de One S dat eigenlijk niet. De One S is minimalistisch met een goede geluidskwaliteit. En wat dan weer voordelig is aan de One S: je kunt hem neerzetten in vochtige ruimtes. Hiermee is slechte muziekkwaliteit verleden tijd tijdens een ontspannen bad.

Samenspel

Ik heb nu een maand de One M en One S in huis staan. Door het handzame formaat heb ik de One S al meerdere malen verplaatst. Van de badkamer, naar de keuken, naar de slaapkamer en weer terug. Terwijl ik de Raumfield One M op één plek liet staan: in de woonkamer.

Wat met de Spotify-app niet kan, maar met de Raumfeld-app wel, is muziek tegelijkertijd op de speakers af te laten spelen. Je kunt alle muziek die op je telefoon staat via de Raumfield-app gebruiken. Je kunt er voor kiezen om het op één speaker af te laten spelen, of op twee of misschien wel drie. Maar net hoeveel speakers je in huis hebt staan. Zo kun je door het hele huis je favoriete liedje meezingen. En ook handig: zitten jij en je vriend/vriendin even iets anders te doen in een andere ruimte in het huis? Dan hoor je alsnog beiden jullie favoriete muziek. Maar even makkelijk zet je dit weer uit en kan je per kamer naar andere muziek luisteren.

Knopjes

Raumfield One S

Er zitten niet bar veel knopjes op de One S. Dit maakt het minimalistische design juist zo sprekend. Onder de knopjes 1 tot en met 4 kun je voorkeuren zetten. De + gebruik je om je muziek harder te zetten en de – om de muziek zachter te zetten. Het volume kan je ook vanuit de app besturen. Zoals je ziet zijn de knopjes van rubber en hierdoor kun je de One S in vochtige ruimtes zetten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het extreem nat wordt, het blijft immers electronica.

Op de voorkant vind je een aan/uit-knopje. Als hij verbinding heeft gemaakt, gaan er twee lichtjes branden. Vanaf dan heeft de speaker connectie met wi-fi en kun je beginnen met het afspelen van je muziek.

Conclusie

Ik vind de One S qua geluid niet onder doen voor de Raumfield One M. Beide hebben zo hun charmes en hun voordelen. Het handzame formaat van de One S vind ik heel voordelig en het feit dat je hem probleemloos in de badkamer kan zetten vindt deze badderaar ook zeer prettig. Ik zou hem zeker aanbevelen bij vrienden/familie!

IMG_1777

Dit artikel bevat één of meerdere producten die zijn opgestuurd door een merk of bedrijf. 
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Leave A Reply

Website Protected by Spam Master


CommentLuv badge

Navigate
%d bloggers liken dit:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te blijven verbeteren. Lees meer

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Sluiten