Nooit meer de weg kwijt met Waze

Ik weet nog dat ik in de Gamma stond en een raar sms-bericht ontving. Het was van Mieke en er stond één of andere link in. Toen ik die opende zag ik een landkaartje met een autootje erop. Het autootje reed van Amsterdam naar Haarlem en onderin stond de tijd waarop ze bij mijn huis aan zou komen. Dat was mijn eerste ervaring met Waze. En omdat ik het nu al een jaar intensief gebruik, is het tijd voor een blog over deze ideale routeplanner!

Toen ik thuis kwam, downloadde ik direct de app. Want ik was natuurlijk benieuwd wat je er verder allemaal mee kon. Je begint als baby-wazer en eigenlijk kan je dan nog niet zo heel veel. Als je 160 kilometer hebt gereden word je een volwassen-wazer en dan kan je ook een eigen poppetje uitkiezen. Uiteraard heb ik de kat gekozen =^.^=

Waze is een user generated routesysteem. Het is dus wel de bedoeling dat je zelf ook aangeeft als je in de file staat, want dan help je weer andere Wazers. Als hij merkt dat je langzamer rijdt, verschijnt er een pop-up waarin hij dat ook aan je vraagt. Hij waarschuwt voor flitspalen en voor trajectcontroles. Als hij een snellere route voor je weet, geeft hij dit ook aan en zal hij je sturen via deze route. Doordat de app user generated is, is de app bijzonder up-to-date.

waze

Je kunt uit heel veel stemmen kiezen die je route begeleiden. Zo kon je in december een Star-Wars variatie kiezen en kan je ook de boyband kiezen, die alles voor je zingt. Natuurlijk kun je ook oude, vertrouwde, saaie stemmen kiezen, maar net wat je wilt.

Wat ik dus ook heel leuk vind aan deze app is dat je kan zien wie van je Waze-vrienden ook aan het rijden is. Zo zie ik iedere ochtend rond een uur of acht Danielle op Waze verschijnen. En als je naar hetzelfde adres gaat, dan komt er in beeld wanneer je vriend(in) op de plaats van bestemming is. Wanneer ik op bezoek ga bij een Waze-vriend(in) stuur ik nu standaard een ETA, zodat ze kunnen zien wanneer ik er ben.

Ik raad echt iedereen aan om deze app te gebruiken. Het enige minpunt is misschien dat je de app ook echt uit moet zetten als je bent aangekomen op de plek van bestemming, want anders blijft de app doorpraten. (Of doorzingen, als je de boyband hebt).

Dus ik zeg: downloaden maar! Waze voor Android download je hier, Waze voor IOS download je hier.

1 Comment

Leave A Reply

Website Protected by Spam Master


CommentLuv badge

Navigate
%d bloggers liken dit:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te blijven verbeteren. Lees meer

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Sluiten